Разговарях с Мария Габриел. очаквам тези дни да влезем в работен

...
Разговарях с Мария Габриел. очаквам тези дни да влезем в работен
Коментари Харесай

Проф. Денков: Разговарях с Мария Габриел

Разговарях с Мария Габриел. чакам тези дни да влезем в работен разговор. Това разяснява Николай Денков от Политическа партия.

Не е обсъждан вид Мария Габриел първа да заеме премиерския пост.

" Причината е, че идващите седмици следва да бъдат признати много значими и съществени закони. Видяхме какво стана с разновидността на Наказателно-процесуален кодекс, сакат в правна комисия. Намесихме се изрично, Казахме, че е недопустимо и по-късно в пленарна зала беше възобновена истинската версия ".

По думите му занапред ще има опити да се попречат а приемането на законите, а държавното управление ще бъде както поръчител, по този начин и пленник на законодателната стратегия.

Никъде и по никакъв метод не са обсъждани уволнения на учители и шефове, посочи Денков.

Размразяването на договарянията е допустимо, откакто да се чуят изискванията на ГЕРБ. Те оферират да се деполитизира кабинетът, ще обсъдим и този вид, разяснява той.

" След това изявление, което възпали малко духовете, във връзка с промяната на фрагменти, аз незабавно се обадих и споделих, че аз съм на другия завършек на спектъра - че всичко би трябвало да се прави умерено ", изясни Денков пред bTV.

По негови думи, " Промяната " желали да оказват помощ на Мария Габриел и ГЕРБ да не са в обстановка " всичко завърши " при връщането на несбъднат първия мандат, въпреки и да имало такива препоръки. Искали да дадат знак, че има вяра за втория мандат.

" Първият вероятен интервал беше вечерта, с цел да може на другия ден да имаме извънредно решение ", изясни ученият за какво Националният съвет на партията е бил толкоз късно вечерта.

" Действително, една от тематиките беше, че би трябвало да се създадат промени в службите. Има аргументи за това, само че тя беше интерпретирана по изцяло преломен метод, че надали не се съгласува кои да са хората с непознати служби. Смисълът на това законово условие е ръководителите на служби да имат достъп до квалифицирана, секретна информация, която се дава от непознатите служби. Това е общоприета процедура, постоянно се е правила и постоянно ще се прави и тя значи следното: в случай че вие оферирате човек за такава позиция, той с цел да може да си свърши работата, би трябвало да има достъп до съответните равнища на секретност в партньорските служби, в това число и в НАТО, само че освен - Европол, съответните партньорски организации в другите страни. Така че това е условие, с цел да може да си свърши работата ", сподели Денков.

Като " цялостна небивалица " на хората, които поучават Борисов, той дефинира изказванията, че ще се сменят шефове и учители.

" Никога по никакъв метод не е обсъждана промяна на шефове на учебни заведения или на учители. Тук ставаше дума за шефове в администрацията. Когато стана дума за просветителната система, там се имаше поради МОН ", сподели той.

" Може към момента малко да се деполитизира състава, както споделят те ", изясни той.

Разговорът трябвало да продължи под формата на договаряния.

Правителство би трябвало да има, доколкото слушам, ГЕРБ са на същото мнение, изясни той. Според него би трябвало да се внимава с партия " Възраждане ", които били на правилото " колкото е по-зле в страната, толкоз по-зле за нас ".

Денков разяснява, че част от специалистите в проектокабинета " Денков " са посочени от Демократична България, които стояли настрана, с цел да не наподобява прекомерно политически.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР